لیزردرمانی تخمدان به روش ترانس واژینال، روش نوینی برای درمان بیماران مبتلا به تخمدان پلیکیستیک است که از سوی برگزیده گروه ناباروری زنان سیزدهمین جشنواره بینالمللی تحقیقاتی رویان ارائه شده است.
دکتر ونجی ژو، رییس مرکز پزشکی باروری گوانگجوی چین خاطرنشان کرد: در این روش از دوزهای درمانی مختلف برای کاهش آسیب وارده به بیماران مبتلا به تخمدان پلیکیستیک استفاده میشود.
به گفته وی پیش از این درمان تخمدان پلیکیستیک(PCOC)از روی شکم و همراه با بیهوشی انجام میشده که در روش جدید لیزردرمانی به صورت واژینال صورت میگیرد.
دکتر ژو با اشاره به این که این طرح مرحله کارآزمایی بالینی خود برای تعیین حداقل دوز مؤثر لیزر را گذرانده است، گفت: در سال ۲۰۰۵ میلادی اثربخشی لیزردرمانی را بر روی ۲۳ زن مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک مقاوم به کلومیفن(داروی رایج این بیماری) ارزیابی کردیم که شش ماه پس از این کار، میزان تخمکگذاری و باروری بیماران، به ترتیب به ۸۰ و ۳۶ درصد رسید.
استاد دانشگاه پزشکی جنوبی چین با تأکید بر اینکه لیزردرمانی یک روش مؤثر در درمان تخمدان پلیکیستیک است، گفت: من و همکارانم در این طرح به دنبال تعیین دوز لیزر مناسب برای این پروتکل جدید درمانی بودیم. ما سه نقطه مناسب در هر تخمدان، شناسایی کردیم که به نظر میرسد لیرزدرمانی در این سه نقطه دوز کافی برای درمان با لیزر تخمدان پلیکیستیک باشد.
مقاله اصلی طرح «ونجی ژو» که در مجله Fertility & Strility منتشر شده در دومین روز از سیزدهمین جشنواره بینالمللی تحقیقاتی رویان به شرکتکنندگان در این کنگره ارائه شده است.
تخمدان پلیکیستیک (نشانگان تخمدان پرکیستی) از شایعترین اختلالات غدد درونریز (ﺁندوکرینوﭘﺎتی) در زنان و شایعترین علت نازایی ناشی از عدم تخمکگذاری است.
نامگذاری این سندرم به دلیل وجود تخمدانهای بزرگ محتوی تعداد زیادی کیست کوچک (در اغلب زنان مبتلا و نه در همه) است که در لایه بیرونی هر تخمدان قرار گرفته است.
این بیماری تقریبا در شش تا ۱۰ درصد همه زنانی که در سنین باروری میباشند دیده میشود. علت بیماری مزبور مشخص نیست اما محققان بر این باورند که عوامل ارثی و دیابت در ظهور آن نقش دارند.