نوسان شدید قند خون با مصرف غذاهای چرب و شیرین

خداقلی راهبی ۶ مرداد ۱۳۹۱ | مرداد ۶, ۱۳۹۱ ۰ تعداد بازدید : 472 views

مصرف غذاهای چرب و شیرین در ماه مبارک رمضان موجب نوسان شدید قند خون می شود.

به گزارش سایت جامع علوم پزشکی ایران به نقل از  وب دا، عضو مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن بیان این مطلب گفت: ساده بودن غذای مصرفی و نداشتن تفاوت زیاد با غذای روزمره فرد روزه‌دار، استفاده از سه وعده غذایی شامل سحری، ‌افطار و شام، ‌لزوم استفاده از ۵ گروه مواد غذایی شامل نان، غلات، گوشت و تخم‌مرغ، شیر، لبنیات، میوه‌ها و سبزی از  جمله اصول تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان برشمرد.

دکتر مجید غیور مبرهن با اشاره به اینکه در ماه مبارک رمضان بدن به انرژی کمتری نسبت به روزهای دیگر سال نیاز دارد و بهتر است  هر فرد ۱۰درصد از انرژی مورد نیاز خود را کاهش دهد، خاطر نشان کرد: روزه داران بهتر است روزه خود را با غذاهای سبک همچون نان و پنیر ، شیر و خرما، سوپ های ولرم و سبک، آب یا چای ولرم همراه با خرما  افطار کنند تا بدین طریق از ولع خوردن غذای زیاد و بروز آسیب به دستگاه گوار ش و اضافه وزن پیشگیری شود.

دانشیار گروه بیوشیمی و تغذیه کاربردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: بهترین زمان برای سرو شام ۳۰ تا ۴۵ دقیقه پس از افطار  و خوردن غذاهای سبک است که در این وعده می توان از غذاهای مشابه وعده ناهار در روزهای عادی اما به مقدار کمتر مصرف کرد.

دکتر غیور مبرهن خاطر نشان کرد: روزه داران به منظور تامین نیاز بدن به مایعات به ویژه در فصل تابستان و پیشگیری از یبوست و رفع آن نوشیدن آب فراوان به میزان ۸ تا ۱۲ لیوان در کنار مصرف مواد غذایی پرفیبر را در برنامه غذایی خود در نظر بگیرند.

وی افزود: همچنین از زمان شام تا وعده سحر خوردن ۵ واحد میوه برای تامین ویتامینها و املاح معدنی مورد نیاز بدن ضروری است .

عضو مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: روزه‌داران باید از مصرف مواد قندی مصنوعی در وعده سحری بکاهند زیرا در صورت مصرف زیاد باعث ایجاد احساس کسالت، سردرد و نبود تمرکز می‌شود و به جای آن از مواد غذایی حاوی پروتئین و دارای فیبر همچون حبوبات و برنجهای مخلوط به دلیل آزاد کردن تدریجی  انرژی و قند  و حفظ مطلوب مایعات مصرف کنند.




فرستادن دیدگاه »


--!>